Ce este apa alcalină?

De peste doi ani am optat pentru achiziționarea unui generator de apă alcalină Kangen. Deși părerile erau împărțite, am citit mai multe materiale și informații pe care le-am găsit atât pe site-urile din Romania cât și pe cele internaționale. Acest lucru ne-a crescut și mai mult interesul pentru consumul unei ape alcaline. Am descoperit astfel că, încă din secolul trecut, mai multi cercetători, printre care și Henri Coandă, au studiat apele din diverse regiuni de pe glob unde oamenii trăiesc mai mult și se îmbolnăvesc mai putin, cum sunt insulele Okinawa din Japonia, Valea Hunza din Pakistan etc. Ei au descoperit că apele din zonele respective au câteva caracteristici: sunt mult mai alcaline decât alte ape, au o încărcătura electrică negativa (ionizare negativă), conțin minerale alcaline sub formă coloidală în concentrație mare, conțin hidrogen molecular dizolvat în diferite proporții.

Ce este apa alcalină?
Este apa care are un pH mai mare decât 7, de obicei peste 8,5. pH-ul este un indicator care ne arată cât de acidă sau de alcalină (bazică) este o soluție. Scala pH-ului este de la 1 la 14. Între 1 – 6,99 este zona acidă, 7 este punctul neutru, iar între 7,01 – 14 este zona alcalină. pH-uri foarte mici, în jur de 1 au soluțiile acide puternice, cum ar fi soluțiile concentrate de acid clorhidric sau acid sulfuric, pe când pH-uri mari, în jur de 14, au soluțiile puternic alcaline, cum ar fi o soluție concentrată de sodă caustică. Apa alcalină ionizată are beneficii suplimentare față de apa alcalină simplă, datorită proprietăților sale antioxidante și a prezenței hidrogenului molecular dizolvat. Iată câteva dintre concluziile cercetărilor făcute de-a lungul timpului vis-a-vis de beneficiile apei alcaline:
*apa alcalină poate ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare;
*apa alcalină ionizată are efect antioxidant și neutralizează radicalii liberi;
*apa alcalină echilibrează balanța alcalin/acid în corp;
*apa alcalină ajută la menținerea densității osoase;
*apa alcalină pentru performanțe sportive mai bune;
*apa alcalină ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Poate vă întrebați ce este un ionizator de apă?

Poate vă întrebati ce este un ionizator de apă?

Ionizatorul de apă este un aparat care filtrează apa, apoi o alcalinizează și o ionizează negativ. Ionizarea negativă a apei înseamnă că apa are un conținut predominant de ioni negativi, ceea ce o transformă într-un antioxidant foarte eficient.
Un studiu realizat în 2001 și publicat în „Shanghai Journal of Protective Medicine” a arătat că persoanele care au consumat apă alcalină între 3 și 6 luni au avut rezultate remarcabile: nivelul colesterolului a scăzut, au scăzut, de asemenea, glicemia și tensiunea arterială. O altă cercetare făcută în iulie 2012 și publicată în „Annals of Otology, Rhinology & Laryngology”, cu titlul ”Potențialele beneficii ale apei alcaline 8,8 ca ajutor în tratarea bolilor de reflux”, a arătat că apa cu pH de 8,8 a neutralizat acidul și pepsina, făcând-o astfel să devină un tratament posibil pentru bolile de reflux.


Ce vă putem spune noi, la doi ani de consum zilnic?

Am resimțit o hidratare mai rapidă și puternică la o cantitate mult mai mică de apa băuta, grila analizelor sanguine s-a îmbunătățit simțitor: colesterol mult diminuat, glicemie și transaminaze, mai scăzute față de anii anteriori, reglare fluxului menstrual, reglarea tranzitului, răceli mai puține iar apa cu ph acid, nu ne-a lipsit din curățenia casei, cu atât mai mult în perioada aceasta de pandemie. Am folosit-o pentru a dezinfecta toate suprafețele casei, precum și pentru igiena mâinilor. Eu aveam în permanență retenție de apă, resimțeam și mai mult acest lucru în perioada caldă a anului, lucru care s-a modificat simțitor în ultimii doi ani.


Pentru mai multe informații vizitați pagina noastră https://amprosystem.ro/categorie-produs/sisteme-de-siguranta-wellness-sanatate/sanatate-kangen/

Pentru că noi ne-am creat un obicei sănătos de a consuma apa alcalină, precum și de a spală și lăsa în apa cu ph ridicat 9,5-11 toate fructele și legumele pe care le cumpăram (indiferent de sursa lor), precum și carnea proaspătă, am hotărât să împărtășim și cu voi ceea ce noi consumăm. Folosim această apă chiar și la cafea, ceai sau la prepararea ciorbelor și mâncării.


Aceste informații sunt din experiența familiei noastre, ceea ce noi trăim și simțim, astfel ne bucurăm că, avem ocazia să vi le împărtășim.

%d blogeri au apreciat: